30. heinäkuuta 2016

Lomalla taas

Jyväskylän reissusta on kulunut jo aikaa ja kiitokset osallistujille tulee nyt tässä. Kiitos ja hauskaa oli. Ei tullut pannukakkua retkestämme ja hyvät pannukakut söimme Pannukakkutalossa. Jos oikein muistan eri lajeja keittiöstä kannettiin 19. Listalla oli yli neljäkymmentä herkkua ja kun etukäteen teimme listan, voi vaan kuvitella miten 29 ruokailijaa valitsee! Hienosti saimme kaikki omat tilaamamme pannarit ja nuoret yrittäjät juoksivat minkä ehtivät.

Näyttely oli hieno ja esillä oli mielenkiintoinen kattaus Omin Käsin-historiaa. Jälkeenpäin järjestelin kaupassani (Vanha Elmiira) Omin Käsin lehdet siististi laatikoihin aikajärjestykseen. Nuo kauniisti ruskettuneet lehdet ovat suuri aarteeni. Yllätyin, kun löysin jopa 30-luvun lehtiä eräästä "piilostani". Aika ja ajatukset ovat kovin toisenlaiset niissä kirjoituksissa. Yhteistä on kuitenkin innostus kädentaitoihin. Niukkuuden jakaminen ja kekseliäisyys oli tuon ajan kierrätystä. Taidamme saada paremman omantunnon tässä "mässäämisessä", kun teemme sen kierrätyksen nimissä. Miten olisi kestävä kehitys? Tehdään kunnolla, ajan kanssa ja kunnon aineista (joita nyt on tarjolla) ja käytetään pitkään... Nyt meni paasaamisen puolelle.

Loppu tähän.

Sain järjestymään mukavan pikkuloman tähän viikkoon. Lähdin yksikseni mökille ja olen puhunut viimeksi ihmisen kanssa torstaina! Jaa- ja pari pikkupuhelua äidille ja pojalle. Kyllä on terveellistä! Aamukahvit terassilla, kivien heittoa päivällä ja illalla myöhään telkkaria ja neuleita. 
Eilen loppui lanka pikkutytön villatakintekeleestä, mutta onneksi on muita lankoja mukana. Aloitin saman tien pontson (poncho ;-) neulomisen Katian Broadway-langasta. Ihania kimalluksia pikkutytölle! Valmistaudun henkisesti ensi viikonlopun Romepäivään Loimaalla (rompeloimaa.fi). Vanhassa Elmiirassa on paljon lankatarjouksia ja -löytöjä. Aamuseiskasta kolmeen ja vielä Romperääppiäiset sunnuntaina neulekahvilan yhteydessä. Tervetuloa ja ja terveiset Koutajärven rannalta.


Ei kommentteja: