3. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku no 3


No tässäpä meille yllätys, meille kaikille siis. Tämä kirja ei kuulu lukemistooni eikä kirjahyllyyni. Sen sijaan tämä ruusunpunainen unelma ojennettiin tänään minulle ja "käskettiin" lukemaan. Kirja täyttää kyllä kriteerit sen puolesta, että tämä yksilö on pehmeäkantinen ja melko ohut. Sivuja luettavaksi vain 277... Voisin ehkä pystyä tuon selvittämiseen, kun laina-aikaakaan ei ole rajoitettu. Ehkä joulun pyhinä? 
Virgina Woolfit on lukematta, joten yleissivistyksen vuoksi voisi olla tärkeää...hmm. Ja sitä paitsi kirja on lainassa laajasti lukeneelta ystävältäni (NAH), joten ehkä yritän ainakin. Pehmeäkantiset ja ohuet kirjat sopivat kyllä mielestäni enemmänkin kesään ja mökkeilyyn Savossa. Varsinais-suomalaiseen joulukuuhun en kyllä sovittaisi mitään näin vaaleanpunaista, mutta pitääkö sitä kirja-arvosteluja tai -arviointeja tehdä kirjan kansien perusteella? Ei kai ole suotavaa, mutta nyt se on tehtävä.
Sinänsä hauska yhteensattuma, että juuri nyt -kirjajoulukalenterin aikana- joku ehdottaa minulle yleensäkin kirjan lukemista. Sehän helpotti kirjavalintaani suuresti. Ja koska en ole lukenut vielä pätkääkään kirjaklassikosta, voin valita otteen ihan lonkalta...

Pieni tekstinäyte:

Mitä hänellä oli tilkkulaatikossaan? Hänellä oli nauhoja, helmiä, töyhtöjä, tekokukkia. Hän käänsi laatikon ylösalaisin pöydälle. Septimus alkoi sovitella outoja värejä yhteen - sillä vaikka hän ei ollut lainkaan kätevä, ei edes pystynyt tekemään kunnon pakettia, hänellä oli ihmeen hyvä maku, ja hän oli usein oikeassa, joskus aivan mahdoton, tietenkin, mutta toisinaan taas ihmeteltävän oikeassa.

ISBN 978-951-1-25938-1
Mrs. Dalloway, Virginia Woolf, Otavan kirjapaino 2011 (4. painos)

Aikas hauska tekstinäyte tekstiili-ihmisen valinnaksi, eikös? Taidan vaihtaa iltasudokut Clarissa Dallowayn yhden päivän tarinaan.

PS. kamera taas eri paikassa kuin kuvaaja, joten kirjankansi on nyt skannattu.

1 kommentti:

Magedin kirjoitti...

Ystävät on kivoja, kun ne yllättää!