24. joulukuuta 2014

Jouluaaton luukku


Jokos teillä on käynyt? Joulupukki? Meillä kävi jo. Ja nyt alkaa se aikuisten rauhallinen joulun vietto. On siinä vissi ero, kun vertaa iltapäivään, jossa iloamme olivat jakamassa (= tuomassa) 1-, 2- ja 3 -vuotiaat pikkuserkukset vanhempineen ja kaiken kaikkiaan meitä mellasti neljässä polvessa porukkaa! Ja joulupukki oli käynyt oven takana.
Siitä on vierähtänyt parikymmnetä vuotta, kun luin omille pojille Kunnaksen Joulupukkia. Legendaksi nousi tarina Manu Meisselistä. Kunnas on laittanut Manu Meisselin (kylän nopein luistimenterän kiinnittäjä) verstaalle yhdessä Tämmirauta- Tanelin kanssa (mestari sorvaaja). Noista nimistä nousi aikoinaan ihmetys, että satuolentoja on tietysti myös Maija Mehiläinen, mutta mikä Paavo olisi! Pikkumies muisti, että onhan meillä Paavo Väyrynen! Politiikan tuntemus oli pettämätön jo 1990- luvun alussa.

Kunnaksen tarinoita oma sukupolveni luki ensin jo Intron sivuilta Nyrock city- sarjakuvassa. Remu ja Hurriganes ja muut suosikit saivat ihan uuden merkityksen Kunnaksen avulla. Ja myöhemmin Kalevala, Beatles, Kuningas Artur, Seitsemän koiraveljestä ja monet muut tarinat ovat saanet kunnasvariaationsa.

Pieni ote: 

Nauru raikuu ja temmellys jatkuu aina myöhään yöhön, kunnes tonttu toisensa perään hiljalleen väsyy ja nukahtaa. Ja useampi viikko vierähtää, ennen kuin Korvatunturilla taas herätään arkeen ja aletaan valmistella seuraavaa joulua.

Mauri Kunnas (sekä apuna Tarja Kunnas), Joulupukki- kirja joulupukin ja tonttujen puuhista Korvatunturilla. Kustannusosakeyhtiö Otavan painolaitokset, Keuruu 1981, toinen painos.

ISBN 951-1-06400-2

Tarkkaavainen katsoja voi nähdä, mitä Joulupukilla onkaan kädessään. Niinpä- sulkakynähän se siinä! Ettei vaan koulutehtävät jäisi unholaan. Tänään vielä huilia, mutta huomenissa sadan päivän kirjaa voisi taas kirjoittaa, sen sivun verran.

Hyvää Joulua kaikille joulukalenterin lukijoille. 
Oli taas kiva kirjoitella, kun lukijoita riitti! 
Kiitos.
t: Maija

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiitos sulle ♡ Ihana kalenteri. Hyvää joulua ja onnea vuodelle tulevalle.

Magedin kirjoitti...

...mää niin toivon, että päivittelisit usseemminki!

Maija kirjoitti...

Jaa meinaaks sää et pari kertaa päiväsä???

Maija kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Magedin kirjoitti...

Juu en. Muutenki ku joskus ja jouluna!