16. huhtikuuta 2014

Vielä pientä haikeutta


Crochet Oreo Cookies With Milk
 www.thriftyfun.com

Näyttely on pidetty ja taas kerran yleisö viihtyi kauniiden asioiden äärellä. Vierailijoita kävi paljon ja vaikka aurinkoinen sää houkutti puutarhatöihin, riitti silti perinteiseen kevätnäyttelyyn tulijoita. Kiitos kaikille jotka osallistuitte onnistumiseen tuomalla töitänne näytille, rakentamalla tai esiintymällä Heimolinnassa viikonloppuna. Ihan mahtavat tunnelmat oli sunnuntaina kahviossa, kun Keskeneräiset kokoontuivat pitkän kahvipöydän ääreen vielä kerran ihmettelemään käsitöiden valikoimaa. Neuleita, virkkauksia, kirjontatöitä, kirjansidontaa, klipsukoruja... hieno tunnelma ja hämärä valaistus (heh).

Yhteisesti olimme valmistaneet gluteenittomia Domino-keksejä ja muuta kahvipöydän koristetta. Innostuksen antoi edellisellä kerralla Mervi ja lisää hauskaa löytyy mm. sivuilta  http://prinsessajuttu.blogspot.fi

Nyt on mukava hetki laittaa koukut ja puikot hetkeksi pussiin ja pussin suu kiinni. Pikkuinen pääsiäispyrähdys Bremeniin ja sieltä reipastuneena kevään ulkohommiin. Ajatuksissa on myös talven aikaan kerääntyneiden kirja- ja lehtikassien selvittely ja hyllyille laittaminen. Mutta ei kiirettä, rauhallisesti vaan. Pikkuisen jo harjottelin siivous- ja raivaushommia. Taisi olla joulusiivouksen aikoihin, kun piti tyhjentää jotain johonkin ja lopputuloksena oli - jotain. Ja ainakin epämääräsinen kasa lehtiä ja lappusia.
Sunnuntaina otin härkää sarvista ja pöyhäisin kasaa... Mielenkiintoisia aarteita vuosien varrelta. Ja loistava idea, taas kerran: Nyt kun opistohommat ovat osaltani ohi, voidaan muistella mukavia kahvitteluhetkiä käsityöryhmissä jaettujen reseptien muodossa. Irtonaisia ja epämääräsisiä paperilapuille kirjoitettuja herkkuohjeita nyt vihdoinkin puhtaaksi kirjoitettuna valmiina toteutettaviksi - testaus on suoritettu jo.
Ensimmäisenä :

Holberskan piparit

200 g voita
200 g sokeria
1 rkl siirappia
1 tl kanelia
2 tl soodaa. 
4 dl vehnäjauhoja
1 munan keltuainen

Voi sulatetaan ja jäähdytetään Lisätään sokeri, keltuainen ja siirappi sekä kaneli ja sooda jauhoihin sekoitettuna. Leivotaan pieniä pyöryköitä, paistetaan 150 asteessa 10-15 min. 

Ja lopuksi vielä haikeuden lopetus:

Täällä on paljon sellaista, mitä ei voi ymmärtää, Muumimamma sanoi itsekseen. 
Mutta miksi kaiken sitten pitäisi olla ihan samanlaista kuin se tavallisesti on? 
Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu. 

- Muumipappa-

Ei kommentteja: