30. heinäkuuta 2012

Näyttely rakennettu


Herkkuja

Rantakivi ilta-auringossa


Puun takaa


Syys jo tulossa?


Ymmärrätte varmaan....

Jokioisilla on juuri saatu kolmen naisen yhteisnäyttely kuntoon. Esille on tuotu isosiskon karpaloretki, aurinkopiilo, kuplasaali, perhepotretti ja monenlaista muuta. Blogin päivitys on ollut tauolla ja ymmärtänette varmaan syyn, kun katsotte yllä olevia kuvia! Niin ihanat kelit ja sopivat sateet, että loma tuntui täydelliseltä. Ja viikko on just sopiva aika olla mökillä.

Tervetuloa katsomaan näyttelyämme Kesäisiä tarinoita
 Jokioisille Tapulimakasiiniin 31.7.-12.8. ti-su klo 11-18


JA OIKEIN HYVÄÄ KESÄÄ EDELLEEN

15. heinäkuuta 2012

Omalla lomalla


Takakontin pakkaaminen aluillaan

Otin omaa lomaa ja pakkasin purkkeja, suteja, pensseleitä, kyniä, musteita, kankaita, neuloja ja monenmoista muuta Primeran takakontiin ja lähdin mökkeilemään. Jokioisten näyttely lähestyy ja luomisvimma joko on tai ei ole kuumimmillaan. Ja sitähän ei kukaan jää odottelemaan, työt vaan tehdään ajallaan. Ja nyt oli minulla SE aika. 


Tässä kulkee varmaan myös luova ihminen

Inhimillisesti ottaen kuormani oli varsin kohtuullinen. Suksiboxiin en ole koskaan joutunut turvautumaan ja peräkärryt on tosi hankala väline, varsinkin jos joutuu peruuttelemaan. Tosin ainahan voisi ajaa rinkiä... Tuo kuva on kovin epäselvä- otin sen ajaessani(!) mutta jos tarkkaan tutkit huomaat varmaan veneen, johon on pakattu mm. mäntyinen pirttikalusto. Hieno kombinaatio, vai olisiko peräti installaatio.


Ikean installaatio Kuopiossa 


Miten suloisesti muovikukat kukoistavatkaan Ikeassa!

Kun perjantai oli vierähtänyt luovuuden lähteillä, olikin aika piristäytyä Kuopion uudessa Ikeassa. Kaunista ja puhdasta. Opiskelijat olivat saaneet rahoittajat liikkeelle ja nuoret naiset ja miehet lappasivat rahoittajiensa (vanhempiensa) työntämiin ostosvaunuihin "kaikkea tarpeellista". Ja sitähän sieltä löytyy. Tykkään Ikeasta. Osaan perustella Ikean olemassaoloa ja sen uusia innovaatioita on hauska seurata. Lisäksi suomenkielisenä kaikki tuotteiden nimet tuntuvat hauskoilta, ne joko sopivat tai sitten tuntuvat ihan pöhköiltä. Tällä kertaakin ostin "kaikkea tarpeellista". 


Pieniä herkullisia kanttarelleja kasvaa ihan terassin vierellä

Aurinko hymyilee tänään Keiteleellä. Istuskelen terassilla ja sulattelen hetki sitten syömiäni uusia perunoita ja kanttarellikastiketta. Luovuus on tyrehtynyt täysinäisen vatsan tieltä ja ei auta muu kuin nauttia lomasta. Aurinkoa teillekin ja viimeisen kuvan myötä - eteenpäin on ihmisen mieli (kuva Ikean lattialta)!



9. heinäkuuta 2012

Kisakuumetta ja kalligrafiaa


Kalligrafiasymposiumin tuotoksia

Näin kesäaikaan, kun televisiosta tulee uusintoja ja urheilua, olen nähnyt pitkästä aikaa myös mainoksia. Ykköseltä ja kakkoselta ei semmoisia tavaramainoksia juuri tule, mutta tulevaa ohjelmistoa mainostetaan. Mitä lienee urheilua tullut katsottua, kun väliin ilmestyi Olympiakisojen ennakkomainos. Nämä Lontoon kisat pärähtävät ruutuihin koht´sillään ja peruskunto täytyy olla jo kaikilla penkkiurheilijoillakin hankittu... 
Mutta jotain samaa löytyi kisamainosten kirjaisintyypistä, kuin omista harjoitustöistäni Kankaanpään Kalligrafiasymposiumissa.  http://shop.london2012.com Tai sitten kisahuumassa kuvittelen vaan. Jotain antiikin aikaista molemmissa varmaan. Innolla odotan syyskuussa alkavia kalligrafian opintoja, ja kevään Lontoon matkaa. 



Perennapenkistä keittiön pöydälle

Koko viikonlopun ajan odottelimme kovaa sadetta ja ukkoskuuroja. Kuuman kostea ilma ei antanut montaakaan sadepisaraa tällä tontilla. Sunnuntaina oli paljon kansaa koolla keittiössämme ja suklaakääretorttu oli juuri sopivan mittainen yhteen kattaukseen. Sitten se loppui. Kukkien loisto jatkuu vielä maanantainakin.

1. heinäkuuta 2012

Kukkia ja ohdakkeita tielläni on...


Villakirjontaa kevätnäyttelystä

Kesä on kukkeimmillaan ja nyt kannattaa nauttia siitä. Omat perennat ovat yltyneet semmoiseen röyhyyn, ettei kesäkukkia tahdo mahtua enää mihinkään koloseen. Vihreys tulee osaltaan myös rikkaruohoista, mutta kuka niitä kaikkia pystyy erottelemaan? Ihme kyllä kauniisiin kirjontatöihin valikoituu aina ruusuja, orvokkeja, liljoja ja muita kauniita kukkia. Harvemmin juolavehnää, hukkakauraa, voikukkaa tai väinönputkea. Ohdakkeita olen joskus nähnyt taidokkaasti toteutettuna myös langoilla. Pitäisiköhän ryhtyä luonnostelemaan tämän aiheen pohjalta uusia kuvioita.


Kaunis kesäpäivä Naantalissa

Kesän matkailusta en juuri perusta. Talvisin maisemat vaihtuvat ja työkin on sen verran vauhdikasta, että kesä on rauhoittumista varten. Hyvä ystäväni houkutteli päivän reissulle Naantaliin. Juteltiin ja nautittiin kauniista kesäpäivästä. Istuttiin rantaravintolassa syömään ja "elettiin herroiksi". Virkistävää ja riittävän ihmeellistä maalaistytön arkeen.


Valtaisat jäätelöunelmat

Tämä Naatali-reissu avasi silmät matkamuistotarjonnasta turisteille. Kovin omaperäistä ei ollut tarjolla, ja kyllä käsityöläisenä aina jää ihmettelemään ylikansallista tarjontaa. Noh. Sehän käy kaupaksi. Eikös?
Loimaan työväenopiston ensi kauden ohjelma on jo luettavissa netissä. Ilmoittautumiset alkaa vasta elokuussa, mutta tarjontaan voi jo nyt tutustua. Tarjolla on uutta ja vanhaa, tuttua ja turvallista- vähän eksotiikkaakin. Toivottavasti nähdään taas syyskuussa.

Juhannuksen aikainen harmitus on pikkuhiljaa laantumassa, kun on ollut keksittävä uusia kiemuroita. Nyt kaikki on jokseenkin hyvin ja katti on pudonnut tassuilleen -taas. Aurinkoa ja lämpimiä ajatuksia.