4. kesäkuuta 2012

Kylmää kesäkuuta


Miten ripustan tai roikotan ryijyä?

Harvakseltaan on tullut päivitettyä opiston kuulumisia viime aikoina. Ei johdu siitä, etteikö olisi ollut aihetta, vaan siitä että liian monia tärkeitä asioita pyörii pienen ihmisen mielessä. 
Olemme saaneet ensi kauden opinto-ohjelman jo luettavaan kuntoon. Kurssit ja luennot ovat nyt tarkastuskierroksella ja sen jälkeen toivottavasti painokuntoon ja elokuussa jakoon.
Mikäli uudet suunnitelmat toteutuvat ainakin vanhojen tekstiilien kunnostus ja huolto -kurssi luulisi vetävän kiinnostuneita ihmisiä kuulemaan mitä aarteille voidaan tehdä. Kuvan kauhea esimerkki on eräältä kirpputorilta, jossa kaunis ryijy oli laitettu todellakin roikkumaan! Takapuolelle kurkistaessa tuli semmoinen olo, ettei tämä kaunis tekstiili kestä paria viikkoa kauempaa tämmöisessä "hirressä", langat yksikertaisesti pettävät ja sen jälkeen ryijyn kunnostaminen onkin suururakka. Mutta syksyllä alkavalla kurssilla tulette kuulemaan ja näkemään, millaisia pelastusoperaatioita voidaan tehdä huonokuntoisellekin ryijylle- mielenkiintoista!
Olemme saamassa uudet tilat kädentaitoainelle. Se olisi todellinen onnenpotku tai oikeammin työvoitto, sitähän olemme kinuneet jo kauan. uuden tilan myötä onnistuu viikonloppukurssitkin hienosti ja opettajien kirja- ja tarvikekantamukset kevenevät huomattavasti. Mutta tästä en voi enempää hiiskua, kun lopullinen varmuus on vielä kuulematta, mutta pian...
Henkilöstömuutoksia tapahtuu tänäkin vuonna opistossamme. Elokuun alussa aloittaa ainakin uusi rehtori, joka on yhteinen Auranlaakson kansalaiopiston kanssa. Kuluvan työkauden opinto-ohjelmahan ilmestyi  yhteispainoksena naapuriopiston kanssa. Tulevan kauden opinto-ohjelmasta on luvassa vielä komeampi ja toivottavasti sisällöltäänkin mielenkiintoinen. 


Farkkunalle loikoili kevätnäyttelyssä villapaita päällä!
 
Kesäkuu alkoi sateisissa merkeissä ja todella kylmänä. Lomatunnelmat saavat vielä odottaa, sillä muuttohommissa voi mennä vielä jokunen työpäivä!
Nyt pitäisi löytää se kameran ja tietokoneen väliin tuleva johto, jotta uudemmat kuvat saisi siirrettyä blogiin... 
Juhlien järjestämisen haittapuolia on se, että siivotessa tavarat muuttavat paikkaansa ja juhlien jälkeen on kamalan vaikea löytää tiettyjä juttuja...pitänee etsitä vielä.

1 kommentti:

Hannele kirjoitti...

Juhlista toivutaan täälläkin, paikat tulivat kälyn avustuksella niin siisteiksi, että tavaroita on kateissa sen vuoksi :)