5. heinäkuuta 2011

Loppukesän alkua


Kauniisti kiiltävät sillalangat

Vuosien varrella kertyy ja kokoontuu nurkkiin ja hyllyille erilaisia lankoja ja kankaita. Ne on niitä "joskusvoitarvita"- tavaroita ja tarvikkeita. Juhannusretkelle otin mukaan yhden tämmöisen paketin. Ihania hehkuvia sillalankoja, kauniisti puolattuna pikkuisille pahvipohjille. On aina jännittävää, kun tämmöinen vanha puola loppuu ja voi varovasti avata puolanpohjan. Sieltä voi paljastua aikakausi, jolloin joku ahkera kutoja on puolansa puolannut. Joskus pohjana on käytetty joulu- tai pääsiäiskortteja. Kauniilla käsialalla ja oikealla musteella kirjoitetut viestit kertovat omaa tarinaansa vielä vuosikymmenten jälkeenkin.
Tällä kertaa en päässyt vielä niin pitkälle tekemisissäni. Kunhan nyt levittelin sillalankapuolat kesäterassin pöydälle ja ihailin niitä auringonpaisteessa. Kirjontaan ajattelin näitä herkkuja käyttää.


Kaunista kuin mikä!

Kesäkyläilin ystäväni luona Punkalaitumella. Ovat isäntäväki laittaneet vanhan talonsa ympäristöä uskomattomalla antaumuksella. Sisätilat ovat jo aikas kunnossa, mutta nyt urakka jatkuu ulkona. Ja ihania ideoita ja uskomattomia urakoita tuntuu riittävän tällä pariskunnalla. Tämä kaunistus on koottu vanhoista kattotiilistä ja on kaunis ja tyylikäs kuin mikä! Talon kuistin molemmin puolin tällaiset reunukset perinteisille pihaperennoille... Eikä kuulemma kaikkia tiiliä vielä ole suinkaan vielä käytetty.

Harakanpesä

Siellä puutarhaa ihaillessamme, tutustuimme myös perheen alivuokralaiseen- harakkaan. Tai oikeammin harakanpesään. Siellä se on latvuksissa. Taitava pesänrakentaja tämäkin.

Heinäkuun ensimmäinen aamu

Heräsin heinäkuun ensimmäiseen aamuun, kun ukkonen jyrisi ja salamat välähteli. Enpä muista moista tällä tontilla kokeneeni 24 vuoteen. Tunnissa satoi 30 milliä raikasta vettä ja koko päivän saalis oli 40 milliä. Eipä tarvinnut kesäkukkia kastella. Helteet ovat olleet niin kovia, että kai sen paineen on joskus purkauduttava.
Tällä viikolla kudon räsymattoja. Jos vaikka lattialla olevat matot jää pesemättä kuivan sään aikana, niin on ainakin puhtaat ja uudet komiat matot jouluna laittaa lattialle... nämä uudet siis.
Bataatti voi hyvin, mutta ei tuota vielä hedelmää.

Ei kommentteja: