14. heinäkuuta 2011

Kun sanat eivät riitä

Bataatti heinäkuun 13. päivänä

Sain tietooni, että bataatin ystävät eivät usko, jos eivät näe. Tässäpä teille todistettavasti hyvinvoipa bataattini. Laitoin oikein kastelukannunkin vierelle, että voitte suhteuttaan kasvin valtavan koon omiin pikku viljelyksiinne.... Eli kiitos vielä virttaalaisille- hyvän mukulan keväällä annoitte. Hedelmää sen paremmin kuin kukkiakaan tämä komeus ei vieläkään tuota, pitänee käydä perunamaalla kurkkimassa ja tyytyä Timoon tai Siikliin.

Hortensian hohdetta

Muutakin kukkivaa löytyy tällä hetkellä pihamaalta. Voikukka huilaa ja kerää voimia syyskesää varten, mutta liljat ja hortensiat kukkivat. Pihamaani on sekoitus kaikkea sekaisin. Aina ei voi erottaa rikkaruohoa perennasta tai kylvetystä kesäkukasta. Semmoista tilkkutäkkiä koko tontti...
Ampiaisen vuokrayksiö

Istuin ja ompelin työpajallani ja ovi oli auki kesäiseen iltaan. Yhtäkkiä huomasin, kun ampiainen ( varmasti oikea tieteellinen nimi) lensi sisään ja pörräsi hetken ja sukelsi pienen saaliinsa kanssa tuon harmaan villalankarullan sisään. Taisi se siellä minuutin tutkia paikkoja, sitten peruutti pois ja lensi ulos. Ryhdyin oikein kunnolla tarkkailemaan tuota luontokappaletta ja hetken kuluttua se lensi taas sisään, taas jotain suussaan(?) ja eikun samaan villalankarullaan. Odotin, että tämä uusi vuokralainen tulisi taas pois rullan sisältä. Tyhjensin rullan sisällön ja laiton oven visusti kiinni. Kauhistelin jo mielessäni, miten usein ovi on ollut päivisin auki ja miten monia lankarullia työhuoneellani onkaan! Apua, jos amppari kertoo kavereilleen tästä!
Nyt siitä tuli loppu. Ovet pysyvät nyt kiinni eikä vuokrasopimusta tehdä.
Tämä tällä erää Avarasta Luonnosta.

Ei kommentteja: