17. maaliskuuta 2011

Tapahtumia ja tilkkuilua

Maijan 65 jo-joa

Opistojen työkausi alkaa olla loppupuolella ja kevätnäyttelyt lähestyvät. Loimaan työväenopiston kevätnäyttely opistotalossa on avoinna yleisölle pe-su 15.-17.4. Tuohon mennessä valmistuu vielä monta työtä. Viimeistelyt on kovaa vauhtia menossa. Samaan aikaan suunnitellaan seuraavaa työkautta. Pieni palaveri Tiinan ja Leenan kanssa tiistai-aamulla oli onnistunut. Ohjelmaan saadaan sopivasti uutta ja myös vanhat hyvin toimivat ryhmät jatkavat.

Tilkkuruutuja ryhmätyössä

Tilkkuryhmässä valmistuu ryhmätyönä torkkupeitto. Peiton lopullista osoitetta ei vielä tiedä kukaan, mutta yhdessä tekemisessä on varmaan sama meininki kuin ameriikantädeillä, kun he kokoontuvat viikottain ja tikkaavat peittojaan. Tummat ja vaaleat kaitaleet vuorottelevat ja lopulta muodostuu ruutupintaa, yllättävien värien yhdistelemistä ja yhteistä hauskaa.

Ruuduista ruusuja

Erja sommittelee pienenpienistä tilkkuneliöistä ruusukuvioita. Tilkkupalan koko on 2,5 cm ja sommittelupiirros löytyy ristipistomalleista. Onneksi tilkkutöissä on niiiin monta eri tyyliä, että varmasti jokaiselle löytyy sopiva tapa työskennellä. Joskus sitten voi käydä niin, että ehtoo menee purkamiseen, mutta entäs sitten. Sekin on mukavampi tehdä porukassa, jossa on hauskaa.

Tämän kuvan arvoitus selviää kevätnäyttelyssä

Ja sitten vielä se Väv-messut Boråsissa. Opisto ja Matka-Viitala järjestävät yhdessä upean reissun syyskuussa. Laivalla ja bussilla matkaamme läpi eteläisen Ruotsin ja näemme maisemia ja muutakin Ruotsia kuin Tukholman sataman. Kaksi hotelliyötä Ullrichehamnissa ja kaksi messupäivää! Lisäksi kiertoajelu seuraaviin kohteisiin: Ljungberg textiltryck, Rydals Museum ja Ateljé Westragothia. Ilmoittautumisia ja tiedusteluja osoitteissa: maija.muhonen@loimaa.fi ja www.matkaviitala.fi . Aiheeseen voi tutustua myös osoitteessa www.svenskavav.com
Ja sitten vielä! Taitaa olla 3000 lukijan raja lähellä. Kiitos vaan teille aiheista ja kommenteista. Jatketaan.

Ei kommentteja: