23. tammikuuta 2011

Nallekurssilla


Nallekurssin pöytäkattauksia

Tammikuu on yhtäkkiä kääntynyt lopuilleen ja ensimmäinen nallekurssiviikonloppukin vietetty. Kahdeksantoista innokasta nallemaakaria kokoontui opistolle perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Hersyvä nauru ja karvaiset jutut täytti koko talon! Leikkuuta, ompelua, nivelten vääntöä ja kaavojen valintaa mahtui kaikille päiville. Onneksi saamme vielä jatkaa parina viikonlppuna, jotta kaikki nyt aloitetut, suunnitelmissa olevat ja ja suunnitteluun tulevat karvaotukset valmistuvat. Nämä on niitä asioita, joita ihminen ei varsinaisesti tarvitse- ja toisaalta juuri tämmöistä ei tarkoituksenmukaista tarvitaan, jotta pysyy järjissään.


Opistojen Tammiseminaarissa Mikkelissä saimme kuulla mm. kirjailja Mari Möröä, joka kertoi käsillätekemisen ja luovuuden antamasta voimasta niihin muihin töihin. Kirjailija kutoo sukkaa, kääntää kukkapenkkiä ja tekee klapeja, jotta ammentaa taas uusia asioita siihen omaan ammattiinsa-kirjoittamiseen. Nallehommissa on ihan sama. Kädet toimii ja järki luistaa- mitä nyt joskus korvat tai tassut tulee ensimmäisellä ompeluskerralla vähän väärin.... mutta tavattoman hauskaa meillä kaikilla ainakin oli!

6 kommenttia:

Magedin kirjoitti...

Kovasti on menoa siellä ja täällä! Mari Mörö muistaakseni kolumnoi Taito-lehdessä ja on monessa yhteydessä puhunut kädentaitojen tärkeydestä. Mikkelistä toivottavasti tulee vielä oma postauksensa? Hyvää työviikkoa, yritän ehtiä pyöriä piiriini keskiviikkona!

Maija kirjoitti...

Juupa juu. Mörö kirjoitti kolumneja Taito-lehdessä, mutta on sitten siirtynyt Puutarha-lehteen. Vaikuttava, juureva ja työhön uskova nainen. Art-Tyynelässä muuten hieno näyttelypläjäys tällä viikolla. Kannattaa tutustua.

Magedin kirjoitti...

Oli hienoa kuulla palautetta blogistasi tänään - se tuli niin vilpittömästi!

anneli kirjoitti...

Jeps, Nyt löytyi tämä mahdollisuus! Siis Uruguaista käsin=)Terkkuja vaan, taisit säästyä tältä kaudelta. MUTTA SYKSYÄ ODOTELLESSA Anneli!!!!!!!!

anneli kirjoitti...

Jeps, Nyt löytyi tämä mahdollisuus! Siis Uruguaista käsin=)Terkkuja vaan, taisit säästyä tältä kaudelta. MUTTA SYKSYÄ ODOTELLESSA Anneli!!!!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

No ni! Ku yrittää olla kerranki lyhytsanainen, niin KONE KERTAA! Mää vaan en ossaa!!!
Anneli